Grundlaget er alm. risengrød af fx ¼ l sødmælk og ¼ l piskefløde eller ½
liter sødmælk. 80 g grødris, koges (45 min. og afkøles)
Derefter tilsættes:
80 g sukker
75 g smør
2 æggeblommer
50 g hakkede mandler
1 tsk. hjemmelavet vaniljesukker
1 spsk. kakaopulver
skal af ½ appelsin (økologisk)
2 stiftpiskede æggehvider i
Der koges en risengrød, som afkøles og derefter kommes de øvrige ingredienser i.
Der røres godt sammen.
Til sidst vendes æggehviderne i.
Dejmassen kommes i en godt smurt springform (eller brug bagepapir) og bages en time i ovnen ved 150°C.
Kagen må ikke være alt for høj.
Den skal være som en tyk lagkagebund, dvs. ca. 2,5 cm høj.
Riskagen serveres lun.
Der serveres kold flødeskum og gelé til.
--