Grød har været hovednæringsmidlet i Danmark gennem århundreder, og i vore bedstemødres tid var der grød en til to gange om ugen. Risengrød hørte til festmaden for så senere at blive en almindelig hverdagsret. Risengrød er i dag stadig juleforretten hos mange familier.
Til 4 personer
2 liter sødmælk
225 g grødris
½ tsk salt
Tilbehør: kanel og sukker, smør
Bring mælken i kog i en tykbundet gryde.
Drys grynene i under omrøring.
Bring det i kog og lad det koge ved svag varme i ca. 45 minutter.
Rør jævnligt, så grøden ikke brænder på.
Tag gryden fra varmen og rør salt i.
Bland sukker og kanel.
Server risengrøden rygende varm med kanelsukker og en smørklat.
Tips: Ifølge gammel, dansk skik hører der saftevand eller sødet øl til.
Hvis grøden koges af skummetmælk, må man være opmærksom på, at grøden har meget nemt ved at brænde på.