En dessert som er meget hurtig at lave. Mango og ricotta er
en sensationel smagskombination. Konsistensen er lækker og blød. • Mango
indeholder både A- og C-vitamin.
Tilberedning 15 min. 4 portioner
# Råvarer til Ricottacreme med mango:
400 g ricottaost
2 friske mangofrugter
1 dl piskefløde
2- 3 spsk honning
GARNERING:
1 frisk mangofrugt
4 kiks
*
Fremgangsmåde:
1 Del 2 af mangofrugterne på midten og grav frugtkødet ud.
Læg det i en foodprocessor eller blender og findel det til
en puré.
2 Pisk fløden til skum.
Bland ricottaost og flødeskum til en jævn masse.
Smag til med honning til den ønskede sødme.
3 Rør mangopureen i og bland det godt.
4 Fordel ricotta- og mangocremen i portionsglas.
Skær kødet af den sidste mango frugt i tern og læg et par
tern ovenpå hver portion.
5 Halver kiksene hvis de er store og garner hver portion med
kiks.
Server straks.
Tips & råd
Cremen kan dekoreres med mascarpone ost.
Mascarpone er relativt fed, så 1 spsk pr. portion er nok
Et godt og magert alternativ er at erstatte ricottaosten med
yoghurt.
Yoghurten skal være tyktflydende for at konsistensen skal
blive den rette.
Forbered: Ricotta- og mangoblandingen kan forberedes, men
anret den ikke i glassene før lige inden serveringen.
Osten kan blive tynd, hvis den står for længe.
PR. PORTION: Energi: Kcal 327 = kJ 1375
Kulhydrat 23 g Protein 14 g Fedt 20 g (55%) Fibre 1 g