Rejeomelet med skovsyre - Sådan gør skovsyre sig bedst: blandet med nordsørejer og forårsløg, indsvøbt i en luftig omelet
5 æg
2 spsk piskefløde
(1 bundt) skovsyre
2 forårsløg
20 g smør
75 g nordsørejer
*
A. 5 æg piskes i en skål, 2 spsk piskefløde røres i.
Skovsyre skylles, slynges tør og skæres i fine strimler.
Det hvide og det lysegrønne af 2 forårsløg skæres i fine skiver.
B. Smør opvarmes på en sliplet-pande.
Kom æggene i og lad dem hæve, idet panden rystes ved middel varme.
C. Halvdelen af skovsyren, forårsløgene og rejer lægges på omeletten.
Rul omeletten sammen og strø resten af skovsyren over.
Pr. portion: 28 g protein, 29 g fedt, 5 g kulh. = 388 kcal 1624 kJ
--
Cassis-sorbet med bær
Hurtigt lavet og festligt: frosne, purerede ribs fyldt op med champagne
Til 4 portioner: Tilberedning, 15 min. plus tø- og frysetid
200 g dybfrosne ribs- eller dybfrosne jordbær
2 spsk cassis solbærlikør.
1 brev vaniljesukker
3 spsk flormelis
*
A. Bland dybfrosne ribs- eller dybfrosne jordbær sammen med solbærlikør, vaniljesukker og flormelis, og lad det tø lidt op i 10 minutter.
Derefter pureres det med en stavblender.
B. Stik 8 toppe ud af massen.
Læg dem på en tallerken, som er beklædt med plastfolie.
Det hele fryses i 1 time.
Derefter hældes det i 4 champagneglas, der hvert fyldes op med 1½ dl iskold, tør champagne(eller anden mousserende vin).
Serveres straks.
Pr. portion, 1 g protein, 0 g fedt, 20 g kulh. = 189 kcal 791 kj