Logo

Rabarberkompot rørt med græsk yoghurt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g rabarber
1-11/4 dl sukker
1 stang vanilje
2 bægre græsk yoghurt

Pynt:
30 g mørk chokolade

Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med sukkeret og kornene fra vaniljestangen. Damp kompotten ved lav varme 5-7 minutter, til rabarberne er møre og let udkogte. Tilsæt evt. 3 spsk vand, hvis kompotten synes meget tyk. Lad kompotten køle af, 10-15 minutter.
Chokoladekrøller: smelt chokoladen over vandbad. Beklæd en bageplade eller anden plade, som kan få plads i køleskabet, med bagepapir. Lav et lille kræmmerhus af papir og kom chokoladen heri. Klip et lillebitte hul i spidsen og sprøjt chokoladen ud på bagepladen i kruseduller. Hvis man er lidt behændig, kan det også gøres ved at dyppe en teske i chokoladen og lade chokoladen dryppe på bagepapiret. Lad krøllerne stivne i køleskabet eller fryseren, 10-15 min.
Ved servering fordeles rabarberkompot og græsk yoghurt i fire portionsglas, et par skefulde af hver ad gangen. Til sidst rører man lidt rundt i glassene, så kompot og yoghurt fordeles. Pynt med chokoladekrøllerne.

Bemærk:
hvis man ikke kan skaffe græsk yoghurt i bægre, kan man lade 1 l (sødmælks)-yoghurt dryppe af i en sigte beklædt med et viskestykke og placeret over en stor skål. Lad massen dryppe af 4-6 timer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.400 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her