50 g mandler
600 g rabarber
3-400 g sukker
1 spsk kartoffelmel
1 stk vaniljestang
3 æggehvider
100 g + 2 spsk flormelis
Smut mandlerne, hak dem groft og rist dem på en tør pande til de har taget farve.
Lav en kompot af rabarberne:
Skær rabarberne i klodser og bland dem med sukker og kartoffelmel og korn fra vaniljestangen i et tærtefad.
Dæk med folie og sæt det i en 200ºC varm ovn i 20-25 minutter eller til
rabarberne er møre og saften er jævnet.
Pisk æggehvider og floermelis med en elpisker til hviderne er luftige, sæt
skålen i en gryde med varmt vand - skålen skal være lidt større end
gryden, så den står fast - og pisk til hviderne danner små toppe når man
løfter piskeriset ud.
Pisk lidt endnu til hviderne bliver lidt koldere.
Bland mandlerne i og fordel marengsen over kompotten.
Drys lidt flormelis over marengsen - det danner små dråber med af sukker på overfladen - og sæt den under ovnens grill til den har taget farve, max. 4-5 min.