Crumble:
125 g koldt usaltet smør
125 g hvedemel
125 sukker
1-2 tsk stødt kanel
125 g hakkede smuttede mandler
evt. 12 hele mandler
Rabarberkompot:
1 bundt rabarberstilke
1 dl vand
sukker
kornene fra 1 stang vanilje
1 spsk Maizenamel
vand
Crumble: Hak det kolde smør ned i melet med en kniv eller smuldr det
med hænderne, til blandingen næsten ligner reven ost.
Tilsæt sukker, kanel og de grofthakkede mandler.
Rabarberkompot: Snit rabarberne og kom dem i en gryde med vand,
vanilje og sukker.
Kog op, og lige før frugten smatter ud, jævnes kompotten med
Maizenamel udrørt i vand.
Fordel den færdige crumble over kompotten.
Bages midt i ovnen ved cirka 180ºC i cirka 20 minutter.
Bag, til overfladen er gylden og sprød.
Server kagerne lunkne med iskold flødeskum, vaniljeis eller råcreme.