Logo

Rabarber-tiramisu med bagt hvid chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarber-tiramisu med bagt hvid chokolade

 

Tiramisuens lækre, bløde konsistens har vi bevaret i denne nyfortolkning af den klassiske, italienske dessert med rabarber og hvid chokolade. Til 10 personer

 

# Ingredienser

500 g rabarber

150 g sukker

1 dl vand

1 dl Cointreau eller Grand Marnier

6 æggeblommer

1 dl flormelis

500 g mascarpone

100 g hvid chokolade

1 pakke ladyfingers (fx Savoiardi)

*

Sådan gør du

1. Skær rabarberen i stykker på ca. 2 cm, og kog dem med vand og sukker ca. 8 minutter.

2. Sluk, og kom likøren i. Sæt kompotten på køl.

3. Pisk æggeblommer og flormelis til en hvid og luftig masse.

Vend den nænsomt ned i mascarponen, og sørg for at evt. klumper er rørt ud.

4. Hak chokoladen i små stykker på ca. ½ gange ½ cm, og bag det på bagepapir i ovnen i 5-6 minutter.

Hold rigtig godt øje med chokoladen, da den meget nemt kan blive brændt.

5. Start med et lag rabarber i bunden af et fad.

Kom ladyfingers på, derefter mascarpone og lidt bagt hvid chokolade.

Gentag processen, og slut af med kompot på toppen.

Gem lidt af den bagte hvide chokolade, og drys over ved servering.

6. Lad tiramisuen trække på køl.

Det er bedst at lave den dagen før, du skal servere den.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.256 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her