Tiramisuens lækre, bløde konsistens har vi bevaret i denne
nyfortolkning af den klassiske, italienske dessert med rabarber og hvid
chokolade. Til 10 personer
# Ingredienser
500 g rabarber
150 g sukker
1 dl vand
1 dl Cointreau eller Grand Marnier
6 æggeblommer
1 dl flormelis
500 g mascarpone
100 g hvid chokolade
1 pakke ladyfingers (fx Savoiardi)
*
Sådan gør du
1. Skær rabarberen i stykker på ca. 2 cm, og kog dem med
vand og sukker ca. 8 minutter.
2. Sluk, og kom likøren i. Sæt kompotten på køl.
3. Pisk æggeblommer og flormelis til en hvid og luftig
masse.
Vend den nænsomt ned i mascarponen, og sørg for at evt.
klumper er rørt ud.
4. Hak chokoladen i små stykker på ca. ½ gange ½ cm, og bag
det på bagepapir i ovnen i 5-6 minutter.
Hold rigtig godt øje med chokoladen, da den meget nemt kan
blive brændt.
5. Start med et lag rabarber i bunden af et fad.
Kom ladyfingers på, derefter mascarpone og lidt bagt hvid
chokolade.
Gentag processen, og slut af med kompot på toppen.
Gem lidt af den bagte hvide chokolade, og drys over ved
servering.
6. Lad tiramisuen trække på køl.
Det er bedst at lave den dagen før, du skal servere den.