2 kg rabarber
½ kg gode modne tomater
4 vaniljestænger
1 citron
600 g sukker
½ l. vand
Citronsoufflé:
60 g citron saft
60 g piskefløde
3 æggeblommer
25 g sukker
15 g kagecremepulver eller Maizena
Ca. 3 æggehvider med 50 g sukker
Citronsaft og piskefløde koges sammen.
Æggeblommer, sukker og kagecreme blandes sammen.
Den varme citronsaft med piskefløden vendes i blandingen og koges op.
Blandingen tilsættes stiftpiskede æggehvider.
Derefter kommes det i smurte portionsforme, der lægges i fryseren.
Citronsouffleen tages ud fra formene og stilles på tomatskiven, der stilles
i ovnen ved 180ºC i ca. 10 min.
Rabarberkompot:
Sukkerlagen koges med vaniljestænger.
Rabarberne skæres i små stykker og tilsættes og fjernes fra varmen.
Tomaterne fjernes for skind og kerner, drysses derefter med sukker, der
trækker i 2 timer.
Derefter tilsættes den lune rabarberkompot.
Skal stå 1 døgn i køleskab.