Logo

Rabarber surprise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarber surprise

 

Under det sprøde og bløde marengslag gemmer sig en sød og let syrlig rabarberkompot på kagebund. Vi har brugt de italienske savoiardikager, som også bruges til tiramisu. Makroner eller lidt tør sandkage kan også bruges.

Arbejdstid: 20 min. Koge/bagetid: ca. 12 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

250 g rabarber

1 usprøjtet appelsin

75 g sukker

4-6 ladyfingers (savoiardi)

 

Marengs:

1 æggehvide

2 spsk sukker

1 spsk farin

*

 

Tænd ovnen på 220 °C.

Vask rabarberne og snit dem i små stykker.

Vend dem sammen med fintrevet appelsinskal, appelsinsaft og sukker og kog dem igennem under omrøring ca. 5 min.

Tag gryden af varmen.

Læg kagerne i bunden af to smurte ovnfaste skåle og fordel kompotten ovenpå.

Pisk æggehviden stiv og pisk sukker og farin i.

Fordel marengsmassen over frugten og sæt skålene i ovnen 5-8 min. til overfladen er gylden.

Server desserten varm, lun eller afkølet.

 

Se flere dejlige desserter her

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.423 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her