Under det sprøde og
bløde marengslag gemmer sig en sød og let syrlig rabarberkompot på kagebund. Vi
har brugt de italienske savoiardikager, som også bruges til tiramisu. Makroner
eller lidt tør sandkage kan også bruges.
Arbejdstid: 20 min.
Koge/bagetid: ca. 12 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen.
#
250 g rabarber
1 usprøjtet appelsin
75 g sukker
4-6 ladyfingers
(savoiardi)
Marengs:
1 æggehvide
2 spsk sukker
1 spsk farin
*
Tænd ovnen på 220 °C.
Vask rabarberne og
snit dem i små stykker.
Vend dem sammen med
fintrevet appelsinskal, appelsinsaft og sukker og kog dem igennem under
omrøring ca. 5 min.
Tag gryden af
varmen.
Læg kagerne i bunden
af to smurte ovnfaste skåle og fordel kompotten ovenpå.
Pisk æggehviden stiv
og pisk sukker og farin i.
Fordel marengsmassen
over frugten og sæt skålene i ovnen 5-8 min. til overfladen er gylden.
Server desserten
varm, lun eller afkølet.
Se flere dejlige desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin