Rødgrød med fløde er vores nationaldessert. Nem dessert til
varme dage. Til frugtgrøden bruger vi de bær, der ikke kan spises, som de
er ...
Til 4-6 personer Tilberedningstid: ca. 20 min. Køletid: 1
time
#
200 g solbær
300g ribs
200 g hindbær eller jordbær
5 dl vand
85 g (1 dl) melis
4 spsk maizenamel eller jævning med eller uden farve
*
1. Skyl og rib bærrene.
Bring ribs og solbær i kog med vand og sukker.
Lad dem koge i 5 min.
Tilsæt hindbær eller jordbær.
De skal kun have 1 min .
2. Rør jævningen ud i 1 dl vand. Hæld den i gryden, mens der
røres.
Grøden bliver jævn med det samme.
3. Hæld den op i en skål og lad den køle af.
Den serveres med fløde.
Variation:
Hindbærgrød (eller jordbærgrød) kan laves således:
Bring 500 g bær i kog med 3 dl vand og 1 dl sukker.
Jævn den med 2 store spsk sagomel, der røres ud i 1 dl vand.
Lad grøden koge op.