Det gælder om at nyde hyldeblomsterne i deres korte sæson,
der som regel kun varer et par uger. Her får du en spændende opskrift
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid. 5 min. Køletid:
min. 1 time
#
3 skærme hyldeblomster (eller 3 spsk tørrede hyldeblomster)
½ citron [øko]
120 g sukker
3 dl vand
250 g kirsebær
4 nektariner eller ferskner
500 g jordbær
Tilbehør:
vaniljeis eller flødeskum
*
Riv eller pluk blomsterne af hyldeblomstskærmene.
Kom dem i en gryde sammen med fintrevet citronskal,
citronsaft, sukker og vand.
Giv det et opkog, og lad det simre i 5 min. - til sukkeret
er helt opløst.
Rens og udsten kirsebærrene.
Vask nektarinerne, halver, udsten, og skær dem i både.
Bland frugten i en skål og si den varme hyldeblomstlage
over.
Lad det afkøle.
Rens jordbærrene, tør dem grundigt, nip dem, og skær dem i
halve eller kvarte.
Vend jordbærrene i salaten.
Server frugtsalaten med vaniljeis eller flødeskum.
Tips: Du kan også bruge andre frugter og bær som fx
abrikoser, blommer, brombær, blåbær, hindbær, pærer, vindruer.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin