Dej:
3 dl hvedemel
1 spsk bagepulver
2 spsk sukker
1 tsk kanel
2 ½ dl sødmælk
1 stort æg
2 spsk vindruekerneolie
smør til stegning
Frugtfyld:
6 røde blommer
2 appelsiner
3 spsk balsamico el. anden rødvinseddike
1 dl sukker
1 tsk kanel
1 ½ dl akaciehonning
Evt. lidt mynteblade eller citronmelisse til pynt
Skær blommerne i både ind mod stenen og læg dem i en skål. Skær skallen af appelsinerne. Skær dem i skiver og derpå i trekanter. Læg dem ovenpå blommerne. Dryp med rødvinseddike og drys med en blanding af sukker og kanel. Lad frugtblandingen trække 1 times tid. Bland hvedemel, bagepulver, sukker og kanel i en skål. Tilsæt mælk, æg og olie og rør med en ske til al melet er fugtigt. Bag små pandekager (ca. ½ dl dej til hver) i smør på middelvarm pande, evt. blinispande. Der kan godt være 4 pandekager på panden ad gangen. Si væden fra frugten og bland 1 dl af den med honning. Læg de varme pandekager sammen med det meste af frugten - 3 på hver sin varme tallerken. Slut af med lidt frugt. Fordel honningblandingen på og omkring pandekagerne. pynt evt. med mynte eller citronmelisse.
Server med et glas køligt moscatel de setubal.