Tærtebund af mørdej
250 g linsedej (se opskrift)
3 modne Wllliams pærer
80 g kogechokolade, revet
20 g bittert cacaopulver
1 æg
10 cl cremefraiche (18%)
40 g sukker
En tærteform på 24-25 cm i diameter
Det bitre cacaopulver indeholder slet ikke noget sukker.
Rul dejen ud på et bord, som er drysset med hvedemel.
Beklæd tærteformen med dejen. Prik bunden med en gaffel.
Sættes i køleskabet i 20 minutter. Imens forvarmes ovnen til 200ºC.
Bland cacaopulver og revet chokolade i en skål.
I en anden skål blandes æg, sukker og cremefraiche (18%).
Skræl pærerne, skær dem midt over og fjern kernehus og stilk.
Pærerne skæres ud i tynde skiver.
Tag dejen ud af køleskabet.
Drys cacaoblandingen ud over bunden, og læg pærerne i en cirkel med den spidse ende ind mod midten.
Hæld derefter creme-æg-sukkerblandingen over.
Tærten sættes i ovnen i 20 minutter, hvorefter pærerne gerne skulle have en smuk, lys farve.
Tag tærten ud af tærteformen og nyd den lun.