En specialitet, som gæster har været glade for i mange år. Smager også glimrende med æbler, ferskner eller blommer. Server den til festlige lejligheder. Oprindelsen fortoner sig i det uvisse. Om efteråret samles tit en masse frugt. Denne her opskrift er en god måde at bruge dem på.
Mørdej (til to tærter):
250 g hvedemel
175 g smør
65 g flormelis
1 æg
1 knivspids salt
Blandes sammen til en ensartet dej og hviler i køleskab ca. 1 time. Mørdejen kan blandes i en foodprocessor og er velegnet til frysning.
75 g smør
75 g sukker
1 spsk hvedemel
1 stort æg
100 g revet marcipan
4 pærer
evt. æble- eller ribsgele
Mørdejen rulles ud og lægges i en springform. Dejen røres godt sammen og fyldes i formen. Pærerne skrælles, halveres og trykkes ned i dejen med den buede side opad. Kagen bages ved 200º i ca. 30 minutter.
Hvis kagen ønskes glaseret, smeltes gele i en lille gryde og fordeles over tærten.