og honnningkagekiks - Poire pochée au vin épicé, crème glacée a la reglisse, tuile au pain d'épices - (4 personer)
4 pærer.
1 flaske rød Bordeaux.
½ stang vanilje.
10 sorte peberkorn.
1 stjerneanis.
2 stk kanel.
3 nelliker.
125 g flormelis.
2 skiver honningkage.
15 g letsaltet smør
Tilbehør:
Creme anglaise og lakridspulver
Varm vinen op med krydderier og sukker.
Skræl pærerne og kog dem møre i vinen ved lavt blus.
Lad pærerne køle af i vinen og lad trække på køl til næste dag.
Skær honningkagebrødet i 2 mm tykke skiver.
Smelt smørret nøddebrunt og smør det på honningkagestykkerne og rist dem i ovnen ved 200°.
Lad honningkagestykkerne køle af over en buet form.
Server pærerne med reduceret rødvinslage og honningkagekiks samt en iskold creme, fx. en creme anglaise, smagt til med lakrids.