Tærte:
75 g sukker
2 æggeblommer
1 ½ dl sødmælk
1 ½ dl piskefløde
1 stor moden pære
2 dl vand
50 g sukker
1 tsk vaniljesukker
100 g marcipan
25 g chokolade
Brombærpurée:
150 g brombær
½ dl vand
50 g flormelis
1 spsk Maizenamel
Tærte:
Mælk, fløde og halvdelen af sukkeret koges op under omrøring og afkøles.
Resten af sukkeret og æggeblommerne opvarmes under omrøring - må
endelig ikke koge.
Denne masse piskes hvid med elpisker.
Når fløden er lillefingervarm, hældes den, forsigtigt, lidt ad gangen over i æggemassen.
Det hele piskes nu grundigt.
Massen afkøles og stilles i fryseren.
Røres jævnligt for at undgå krystallisering.
Pæren skrælles og kernehuset fjernes.
Pæren skæres i små tern og koges nu i vand tilsat sukker og vaniljesukker.
Pæren koges ca. 10 minutter, eller til den er mør.
Afkøles i lagen.
Derpå tages de op af lagen og fryses.
Inden ismassen er færdigfrosset vendes de frosne pæretern i.
Marcipanen rulles ud og lægges i en smurt tærteform.
Derefter pensles med smeltet chokolade.
Når chokoladen er stivnet, hældes pæreismassen over og tærten fryses
færdig i fryseren.
Inden servering tages tærten ud af fryseren, ca. 10 min. inden brugen.
Brombærpurée:
Til brombærpuréen koges brombærrene med vandet ca. 5 minutter.
Sigt puréen og kog dem ca. 5 minutter med sukkeret.
Smag puréen til og jævn den med Maizenaenmel udrørt i lidt koldt vand.