4 modne ferskner eller nektariner (ca. 400 g)
Honninglage:
1 dl honning,
1 spsk frisk hakkede rosmarinblade,
1 ½ spsk fersken likør.
Karameliseret franskbrød:
4 skiver sødmælksfranskbrød (ca. 1 ½ cm tykke),
25 g smør,
2 tsk rørsukker
1 ½ dl flødeskum
Pynt: friske rosmarinkviste.
Bagetid: ca. 20 min ved 175°
Skær et lille kryds i toppen af ferskerne og kom dem i en gryde med kogende vand. Kog fersknerne ved jævn varme og under lag i ca. 2 min. Kom dem i en skål med iskoldt vand et kort øjeblik. Pil skindet af fersknerne og stil dem i en lille bradepande (ca.18 x 25 cm).
Honninglage: Rør honning, rosmarin og likør sammen, Hæld honninglagen over fersknerne. Bag fersknerne midt i ovnen og dryp dem med honninglagen 4-5 gange under bagningen.
Karameliseret franskbrød: Udstik franskbrødsskiveme med et glas ca. 7,5 cm i diameter. Smør hver skive på begge sider med smør og drys med sukker (pres sukkeret fast). Steg de runde franskbrødsskiver på tør pande ved jævn varme ca. 2 min på hver side.
Ved serveringen: Læg de karameliserede franskbrødsskiver i bunden af 4 tallerkener og stil en bagt fersken på hver. Hæld lidt af den varme honninglage over fersknerne og læg lidt flødeskum ved siden af. Server resten af flødeskummet til.