1. Peberost 2. Blå Castello 3. Romtærte 4. Dansk Brie 5.
Danablu 6. Fyldte peberfrugter
# Fyldte peberfrugter
2 mellemstore røde eller grønne peberfrugter
100 g blødt smør
100 g revet, mild Danbo
* Fremgangsmåde:
Skær stilkenden af peberfrugterne og fjern frøstol og
kerner.
Rør smør og ost sammen.
Fyld massen i peberfrugterne, der skal fyldes helt ud, der
må ikke være lufthuller.
Læg frugterne i køleskabet, til ostemassen er helt stiv.
Skær frugterne i tynde skiver med en skarp kniv.
Serveres sammen med en osteanretning eller lægges på usødede
kiks og serveres til en kop te.
Tips: Denne osteblanding er også velegnet som fyld i
sandwiches: Rør lidt karse i osteblandingen eller drys det hen over ostemassen.
Læg sandwichene sammen.
# Ostestænger (ca. 60 stk.)
125 g koldt smør
125 g hvedemel (2 dl)
125 g revet, mild Danbo
1 drys paprika
* Fremgangsmåde:
Bagetid 6-8 min. ved 200 °C.
Smuldr smørret i melet.
Tilsæt ost og paprika, og ælt dejen let sammen.
Læg den i køleskab mindst ½ time.
Rul dejen ud på melet bord, ca. ½ cm's tykkelse.
Skær den ud i stænger med en kagespore, ca. 1 x 10 cm.
Læg dem på bageplade og bag dem øverst i ovnen til de er
gyldne.
Server dem lune, fx til en drink, til suppe eller til en
osteanretning som afslutning på en middag.
Tips: Ostestængerne er velegnede til dybfrysning.