Vælg to-tre "yndlingsoste" og server med rugkiks eller andet godt brød.
400 g oste, 2-3 forskellige
Fx. Pecorino fra Italien, en blød gedeost fra Frankrig og en Rød Prima Donna fra Holland.
4 pærer
6 dl vand
1 dl Ouzo
3 dl sukker
1 vaniljestang
Saft af ½ citron
Syltede pærer:
Pærerne kan tilberedes i god tid, og resultatet bliver bedst, hvis pærerne er godt modne.
De syltede pærer er krydret med Ouzo, men Pernod kan også anvendes. Den blide lakridssmag giver en god kontrast til både svampe og ost.
Skræl pærerne og fjern kærnehuset. Skær i grove både.
Kog en lage af vand og sukker.
Tilsæt pærestykker, vanilje, Ouzo og citron.
Lad pærerne simre en halv times tid. Afkøl i lagen.
Sød svamperatatouille:
Brug østershat eller Karl Johan til denne ratatouille.
2 håndfulde svampe
10 blommer
2 spsk honning
3 spsk koldpresset rapsolie
Kværnet sort peber
Rens svampene og pluk dem i mundrette stykker.
Udsten blommerne og skær i grove både.
Opvarm olien og sauter svampe og blommer, til blommerne er "kogt" næsten ud.
Krydr med honning og kværnet sort peber.