#
6 æg
3 æbler
100 g smør
¼ dl calvados
2 spsk sukker
salt
*
Skræl 3 fine æbler, fjern kernehuset og skær i tynde skiver.
Hæld nogle dråber calvados herover.
Smelt halvdelen af smørret i en dyb pande, kom æblerne heri, lad dem stege under stadig omrystning.
Æblestykkerne skal være helt bløde - men ikke brune.
Pisk æggene, tilsæt en knsp salt og 1 spsk sukker.
Smelt resten af smørret på en pande, hæld æggemassen ud på panden.
Så snart æggene begynder at stivne, bredes æblestykker ud over omeletten.
Steg den færdig, fold den sammen og lad den glide over på et ovnfast fad.
Strø resten af sukkeret over omeletten sæt fadet i en varm ovn nogle øjeblikke.
Opvarm calvados i en kasserole: i serveringsøjeblikket overhældes omeletten med den varme calvados og der flamberes.