Store makroner
revet marcipan
6 æggeblommer
3 hele æg
200 g sukker
2 appelsiner
1 l piskefløde
1 tsk vaniljesukker
150 g mørk chokolade
1 stort glas syltede kirsebær
100 g svesker uden sten (itu-skåret)
Riv skallen af den ene appelsin og gem det lidt.
Pres saften af begge appelsiner og lad sveskestykkerne stå i blød i
saften (gerne natten over).
Æggeblommer, hele æg, sukker, appelsinsaft og vaniljesukkeret piskes til skum.
Kom sveskestykkerne, appelsinsaften, hakket chokolade samt den revede
appelsinskal ned i æggemassen, til sidst revet marcipan.
Pisk fløden stiv og vend den sammen med æggene.
Tag en springform og fordel knuste makroner i bunden, kom nogle syltede
kirsebær på og væd makronerne med lidt kirsebærsaft.
Derefter kommes et lag iscreme på, og så igen makroner og creme.
Bliv ved, så længe der er makroner og creme, sæt så kagen på frost,
pakket godt ind i plasticfilm.
Serveres til nytår fx. med sorbetis, nødder og nougat på toppen eller pynt med knallerter, raketter og stjernekastere.