samt jordbærsorbet og croustillant med vaniljecreme og marinerede bær - 4 personer
2 bakker ribbede danske jordbær
2 dl fløde 48% (Grambogaard)
Vin cotto (1)
Friskkværnet sort peber
Sorbet:
1 bakke meget modne jordbær
½ l. vand
250 g sukker
½ st. vanilje
Reven skal af citron samt saften af ½ citron
Croustillont:
4 blade fillodej
4 spsk kagecreme med vanilje
Sezhuanpeber
Flormelis
Sorbet: Kog vand og sukker samt vanilje op, tilsæt de modne bær og kog sammen.
Lad trække en halv time, kør massen på blender og si den.
Køl af og smag til med citronskal og -saft.
Kør massen på ismaskine og opbevar på frys.
Croustillont: Læg fillodejbladene på bordet, smør kagecreme på og drys friskkværnet sezhuanpeber over, rul som forårsruller og læg på frys.
Steg rullerne på alle sider på panden lige inden servering og dryp af på fedtsugende papir.
Drys flormelis over.
Fordel jordbærrene i 4 tallerkener.
Hæld fløde og vin cotto omkring og krydr med sort peber.
Kugl sorbeten op og sæt den på bærrene, læg croustillanten forsigtigt på sorbeten og server straks.
(1) Vin cotto: Meget reduceret vin. Står på hylden med Aceto Balsamico, men fås som regel kun i specialbutikker, bl.a. Magasin Mad & Vin.