Logo

Nye danske jordbær med tyk fløde, vin cotto og sort peber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

samt jordbærsorbet og croustillant med vaniljecreme og marinerede bær - 4 personer
 
2 bakker ribbede danske jordbær
2 dl fløde 48% (Grambogaard)
Vin cotto (1)
Friskkværnet sort peber
 
Sorbet:
1 bakke meget modne jordbær
½ l. vand
250 g sukker
½ st. vanilje
Reven skal af citron samt saften af ½ citron
 
Croustillont:
4 blade fillodej
4 spsk kagecreme med vanilje
Sezhuanpeber
Flormelis
 
Sorbet: Kog vand og sukker samt vanilje op, tilsæt de modne bær og kog sammen.
Lad trække en halv time, kør massen på blender og si den.
Køl af og smag til med citronskal og -saft.
Kør massen på ismaskine og opbevar på frys.
 
Croustillont: Læg fillodejbladene på bordet, smør kage­creme på og drys friskkværnet sezhuanpeber over, rul som forårsruller og læg på frys.
Steg rullerne på alle sider på panden lige inden serve­ring og dryp af på fedtsugende papir.
Drys flormelis over.
 
Fordel jordbærrene i 4 tallerkener.
Hæld fløde og vin cot­to omkring og krydr med sort peber.
Kugl sorbeten op og sæt den på bærrene, læg croustillanten forsigtigt på sorbeten og server straks.
 
(1) Vin cotto: Meget reduceret vin. Står på hylden med Aceto Balsamico, men fås som regel kun i specialbutik­ker, bl.a. Magasin Mad & Vin.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.784 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her