100-150 g blød nougat
3 æggeblommer
1 ½ dl sukker
4 dl piskefløde
½ dl cognac
Riv nougaten groft, det er lettest, hvis den er kold.
Stil den i køleskab bagefter.
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
Pisk fløden.
Bland først cognac og derefter flødeskum i æggeblandingen.
Sæt ismaskinen i gang og hæld ismassen i.
Lad maskinen gå i 30 min.
Har du ingen ismaskine, kan du komme massen i en form og stille den i
fryseren.
Når isen er klar i ismaskinen eller har stået en tid i fryseren, den skal
stadig være blød, røres nougaten i.
Hæld ismassen op i en aflang form beklædt med plastfolie.
Stød formen et par gange mod bordet så massen bliver jævn.
Dæk formen med folie og sæt den i fryseren i mindst en time.
Tag isen ud og løft den op af formen ved hjælp af folien.
Fjern folien og skær isen i skiver.
Anret den på afkølede asietter og servér.