Nougatcreme:
150 g usaltet smør
75 g bitter chokolade
50 g flødechokolade
50 g blød nougat
saften af 1 appelsin
lidt sirup
Nøddemarengs:
6 æggehvider
150 g sukker
100 g hasselnøddemel (pulveriserede nødder)
100 g mandelmel (pulveriserede mandler)
Brombærcoulis:
500 g brombær
300 g sukker
lidt vand
* Tilberedning
1. Smørret piskes til skum over svag varme, tilsættes den smeltede chokolade og
nougat samt appelsinsaft og sirup.
Cremen piskes kraftigt et par minutter, stilles til afkøling og piskes atter igennem en gang.
2. Æggehvider og sukker piskes godt, til massen danner "bånd".
Nøddemel og mandelmel vendes i.
Massen smøres i et tyndt lag ud på en bageplade dækket med bagepapir og
bages ved 150 ºC i 25 minutter og afkøles.
3. Brombær, sukker og eventuelt lidt vand koges til en jævn konsistens.
Massen moses gennem en sigte, koger atter op og tilsættes, hvis den er for tyk, lidt vand.
4. Marengsbunden skæres i flere ens stykker.
Cremen smøres på lagene, der lægges lagvis.
Drysses eventuelt med kakao, flormelis eller chokolade spåner.
Brombærcoulis'en anrettes omkring kagen eller i en skål ved siden af..