Syltede mirabel;
400 g Mirabel
50 g Flormelis
½ dl Hvidvin
200 g Jaggery sukker
1 dl Mirabel saft
2 g Vadouvan
Mirabellerne halveres og stenen fjernes.
En bageplade drysses med flormelis hvorpå mirabellerne lægges med skærefladen nedad.
Nu skal mirabellerne tørres ved ca. 70ºC á la tomater.
Imens blandes hvidvin, jaggery sukker og mirabel saften, som gives et enkelt opkog og tilsættes vadouvan og afkøles.
Efter ca. 2-3 timer når mirabellerne er blevet dejlige faste tages de ud.
Mens de er lune fjernes skinnet.
Nu blandes lagen med de tørrede mirabeller.
Blåskimmel iscreme;
½ l Sødmælk
½ l Piskefløde
45 g Skummetmælkspulver
210 g Jaggery sukker
190 g Æggeblommer
140 g Kornblomst blåskimmelost
Sødmælk, piskefløde og skummetmælkspulver bringes i kog, imens piskes jaggery sukker, æggeblommer og blåskimmelen til en luftig snaps.
Når væsken koger tilsættes snapsen og iscremen legeres til ca. 80ºC, hvorefter iscremen afkøles under omrøring, når kold køres iscremen på ismaskinen.