Logo

Marengsroulade med abrikoscreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marengsroulade med abrikoscreme

 

Denne roulade er nem at tilberede og smager himmelsk. Erstat evt. abrikoserne med tørrede svesker og måske en skefuld likør.

Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: 30 min. 1 roulade til ca. 8 personer

 

#

Marengs:

4 æggehvider (1,3 dl)

200 g sukker

100 g valnødder

1 tsk majsstivelse

1 tsk citronsaft

 

Fyld:

150 g tørrede abrikoser

1 økologisk citron

1-2 tsk fintrevet frisk ingefær

2 spsk sukker

1 dl vand

200 g flødeost

200 g græsk yoghurt

3 spsk flormelis

1 spsk finthakket frisk mynte

*

Skær abrikoserne i små stykker og læg dem i en gryde med fintrevet citronskal, 1 spsk citronsaft, ingefær, sukker og vand.

Giv dem et opkog og lad dem simre 10 min under låg.

Hæld dem i en skål til afkøling.

 

Tænd ovnen på 200 °C.

Pisk æggehviderne til blødt skum og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en stiv og blank marengsmasse.

Hak valnødderne og vend dem i dejen sammen med majsstivelse og citronsaft.

Bred dejen jævnt ud på en bageplade med bagepapir.

Sæt pladen i ovnen 10 min.

Skru ned til 175 °C og bag yderligere ca. 10 min.

 

Vend kagen med bagepapir ud på et stykke bagepapir drysset med sigtet flormelis.

Læg et fugtigt viskestykke over og lad den afkøle.

Pisk flødeost og yoghurt sammen med flormelis og vend de kogte abrikoser og frisk mynte i.

Træk bagepapiret af marengsbunden og smør cremen på kagen.

Rul den sammen og sæt den i køleskabet mindst 1 time.

Pynt med sigtet flormelis.

 

TIPS: Prøv også med lidt hakket mørk chokolade i cremen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.228 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her