Denne roulade er nem
at tilberede og smager himmelsk. Erstat evt. abrikoserne med tørrede svesker og
måske en skefuld likør.
Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: 30 min. 1 roulade til ca. 8 personer
#
Marengs:
4 æggehvider (1,3
dl)
200 g sukker
100 g valnødder
1 tsk majsstivelse
1 tsk citronsaft
Fyld:
150 g tørrede
abrikoser
1 økologisk citron
1-2 tsk fintrevet
frisk ingefær
2 spsk sukker
1 dl vand
200 g flødeost
200 g græsk yoghurt
3 spsk flormelis
1 spsk finthakket
frisk mynte
*
Skær abrikoserne i
små stykker og læg dem i en gryde med fintrevet citronskal, 1 spsk citronsaft,
ingefær, sukker og vand.
Giv dem et opkog og
lad dem simre 10 min under låg.
Hæld dem i en skål
til afkøling.
Tænd ovnen på 200 °C.
Pisk æggehviderne
til blødt skum og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en stiv og
blank marengsmasse.
Hak valnødderne og
vend dem i dejen sammen med majsstivelse og citronsaft.
Bred dejen jævnt ud
på en bageplade med bagepapir.
Sæt pladen i ovnen
10 min.
Skru ned til 175 °C
og bag yderligere ca. 10 min.
Vend kagen med
bagepapir ud på et stykke bagepapir drysset med sigtet flormelis.
Læg et fugtigt
viskestykke over og lad den afkøle.
Pisk flødeost og
yoghurt sammen med flormelis og vend de kogte abrikoser og frisk mynte i.
Træk bagepapiret af
marengsbunden og smør cremen på kagen.
Rul den sammen og
sæt den i køleskabet mindst 1 time.
Pynt med sigtet
flormelis.
TIPS: Prøv også med
lidt hakket mørk chokolade i cremen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin