4 kageskaller af mørdej:
150 g hvedemel
125 g smør
75 g sukker
1 æg
Marengs:
4 æggehvider
400 g flormelis
Brombærcoulis:
250 g brombær
50 g flormelis
Kagecreme:
4 dl sødmælk
40 g sukker
2 æggeblommer
25-30 g cremepulver (vanilje)
Tilbehør:
12 kugler vaniljeparfait
citronmelisse
brombær
brombærcoulis
Kageskaller: Melet lægges på et bord og formes så der dannes en fordybning i midten.
Heri hældes sukker og ægget. Det æltes godt sammen.
Herefter æltes smørret i blandingen.
Den færdige mørdej skal være "glat".
Hviler i køleskab i mindst 4 timer.
Dejen rulles tyndt ud og kageskalleforme beklædes med dejen.
Skallerne bages i ovn ved 200ºC, til de er smukt lysebrune.
Tages ud og afkøles.
Kagecreme: Lidt af mælken piskes med halvdelen af sukkeret, æggeblommer og cremepulver.
Resten af mælken og sukkeret koges op og hældes i æggemassen lidt ad
gangen.
Det hele koges godt igennem under kraftig piskning og afkøles.
Marengs: Æggehvider og sukker piskes til en let og luftig masse.
Coulis: Brombær og flormelis blendes.
Kagecremen fordeles i de 4 kageskaller. Brombær lægges ovenpå.
Marengsmassen smøres på med palet og der drysses med flormelis.
Mørdejsskallerne bages i en forvarmet ovn ved 180ºC, i 10-12 minutter, til de er let gyldne.
Tages ud og anrettes på tallerkener med brombærcoulis og 3 kugler
vaniljeparfait.
Pynt med friske brombær og citronmelisse.
Tips: Mørdejsskallerne kan laves i god tid og fryses. Når de skal bruges,
tages de blot ud af fryseren 20 minutter før brug.
Der kan anvendes alle slags bær til denne dessert. Brug sæsonens bær.