(Æblemousse med karamelcreme)
(10 personer)
Æblemousse:
1 l cider
200 gram æblemos (gem skrællerne fra æblerne)
240 gram æggehvide
300 gram melis
1 dl vand
10 blade gelatine
2 dl Calvados
5 dl piskefløde
2 Bisquitbunde
1. Cideren koges ind til 1 dl
2. Vand og melis opvarmes til 135ºC til sukkerlage.
3. Gelatinen smeltes i Calvados.
4. Gelatine, æblemos og cider blandes.
5. Hviderne piskes næsten stive, tilsættes dernæst forsigtigt den varme sukkerlage (lidt ad gangen), mens der stadig piskes.
6. De stiftpiskede hvider blandes forsigtigt med æblemosen.
7. Til sidst "mænges" den piskede fløde FORSIGTIGT i moussen.
8. Bisquitbundene skæres i små tern.
9. Æblemoussen fyldes halvt op i portionsforme, dernæst et lag brød-tern, "og formen fyldes helt op med æblemousse.
Sættes koldt, til moussen er stiv.
Karamelcreme:
250 gram sukker
½ l piskefløde
3 ½ dl piskefløde
1. Sukkeret skal næsten brænde.
½ l piskefløde tilsættes, koger op og tages fra varmen.
Dernæst tilsættes 3 ½ dl piskefløde.
2. Cremen sættes på køl.
Anretning:
1. Kog en sukkerlage af 1 dl vand og 50 gram melis. Køles af.
2. Papirstynde skiver æble lægges i sukkerlagen et par timer.
Lægges bagefter på bagepapir et tørt sted, såæblerne kan tørre. De bliver stive.
3. Skrællerne fra æblerne til moussen vendes i melis og frituresteges.
Det gør ikke noget, at æbleskrællerne er blevet brune.
De må ikke lægges i vand, da frituren så sprøjter.
4. På en tallerken lægges den kolde karamelcreme.
Den stive æblemousse vendes ud.
Æbleskiverne stikkes ind i moussen i vifteform.
Til sidst pyntes med de friturestegte æbleskræller.