Intet føles så hjemligt og rart som duften af frisk bagværk.
Du kan lave lagkager i mange forskellige variationer. (12-14 stykker af hver)
# Ingredienser
Bunde:
4 æg
150 g sukker (1¾ dl)
150 g hvedemel (2½ dl)
1 tsk bagepulver
Fyld og pynt:
4 appelsiner evt. 2 kiwifrugter (se Tips)
ca. 1 dl appelsinsaft eller orangejuice
½ liter piskefløde.
*
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 °C.
Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør.
Pisk æg og sukker til let og luftig æggesnaps.
Sigt mel og bagepulver i dejen, og vend det forsigtigt
rundt.
Hæld straks dejen i formen, og bag den på bagerist nederst i
ovnen.
Del kagen i 3 dele, når den er kold.
Dryp bundene med appelsinsaft.
Skær de pillede appelsiner i skiver eller mindre stykker.
Lad dem trække lidt med sukker.
Pisk fløden stiv.
Bland halvdelen af flødeskummet med halvdelen af
appelsinerne.
Læg fyldet mellem bundene, og lad dem trække nogle timer.
Pynt kagen med resten af flødeskummet og appelsinstykker.
Den kan også pyntes med skiver af vaniljeis og jordbær.
Tips: Lagkagen kan laves med andre frugter i flødeskum, fx
jordbær, ferskner eller blandet frugtsalat.