Kyllingebryst i pebersauce
4 dybfrosne kyllingebryster
salt og peber
smør eller margarine
2 spsk sherry
4 dl piskefløde
2 spsk ægte kinesisk soya
1 bouillonterning
½ spsk Dijon-sennep
2 tsk friskkværnet peber
250 g champignoner
Tilbehør:
Løse ris - se Tillæg,
icebergsalat og skivede oliven i Fransk marinade - se Tillæg
*
Tø kødet helt op, tryk det af i køkkenrulle og drys med salt og peber.
Steg skiverne gyldenbrune på begge sider, 8-10 minutter i alt, og tag dem op.
Kog panden af med 3 spsk vand og sherry og hæld det af panden.
Gør denne ren med køkkenrulle og kom skyen tilbage i den.
Tilsæt fløde, soya, knust bouillonterning, sennep og rigeligt friskkværnet peber.
Rør godt og lad det snurre i 10 minutter.
Rens imens champignonerne, skær dem i kvarter og rist dem i smør eller margarine, til al væde er fordampet.
Bland dem i saucen, tilsæt kyllingestykkerne og varm det igennem.
Server løse ris og salat til.
Tosca-pærer
1 stor ds pærer
smør
150 g sukker
1½ spsk hvedemel
1½ spsk mælk
150 g smuttede mandler
Tilbehør: flødeskum eller vaniljeis
*
Læg de afdryppede pærer med skærefladen nedad i smurt, ildfast fad.
Smelt sukkeret til karamel i en lille pande og rør 2 spsk smør i.
Tilsæt hvedemel og mælk og rør hele tiden.
Lad det koge op og hæld det over pærerne.
Drys med de udflisede mandler og bag desserten 15 minutter ved 275°C.
Server den straks med iskoldt flødeskum eller vaniljeis til.