Denne gammeldags sommer-dessert kan fyldes med hjemmelavet
syltetøj eller sæsonens friske bær.
4 personer. Arbejdstid: 1 time. Koge/bagetid: 30 min.
#
Kræmmerhuse:
3 æg
150 g sukker
125 g hvedemel
½ dl vand
Hindbærsyltetøj:
500 g friske hindbær
225 g sukker
½ vaniljestang
Fyld:
4 dl piskefløde
*
Pisk æg og sukker godt sammen i en skål, og rør mel og vand
i.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og smør dejen til
tynde ovale kager med en ske - højst 4 kager på samme plade.
Bag kræmmerhusene i ovnen ved 200 °C i ca. 8 min., til de er
gyldne.
Form kagerne til kræmmerhuse, mens de er varme, og lad dem
køle af.
Opbevar i en kagedåse.
Bland hindbær og sukker i en gryde.
Flæk vaniljestangen, og rør korn og stang i gryden.
Giv det et opkog, og lad det småkoge til syltetøjet begynder
at tykne.
Skold et glas, og hæld det varme syltetøj i glasset.
Luk med låg, og stil glasset et køligt sted, til det skal
bruges.
Server kræmmerhusene med flødeskum, og lad selv dine gæster
komme syltetøj på toppen.
TIPS: Du kan også købe færdige kræmmerhuse. Servér evt med
frisk frugt i stedet for syltetøj.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin