Logo

Kræmmerhuse med flødeskum og bær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kræmmerhuse med flødeskum og bær

 

Denne dessert er en pæredansk klassiker: sprøde kræmmerhuse med flødeskum og sommerbær.

4-5 personer. Arbejdstid: ca. 1 time (10 min. med færdigkøbte kræmmerhuse) Bagetid: ca. 30 min.

 

Kræmmerhuse ca. 20 stk.:

½ vaniljestang

3 æg (ca. 200 g)

200 g sukker

175 g hvedemel

½ dl piskefløde

2-3 spsk olie

 

Fyld:

1½ dl piskefløde

100 g hindbær

100 g blåbær

20 danske kirsebær

*

 

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

Pisk dem med æg og sukker.

Drys gradvist melet i, og rør det klumpfrit.

Rør derefter fløden i.

 

Læg bagepapir på en bageplade, og pensl det med lidt olie.

Bag 3 kræmmerhuse ad gangen:

Sæt dejen i 3 lige store klatter, og glat dem med bagsiden af en ske til en diameter på ca. 12 cm.

Bag dem gyldne ved 200 °C i ca. 5 min.

Form eller rul straks til kræmmerhuse - sæt dem evt. i slanke glas, mens de køler af og stivner.

Fortsæt med resten af dejen.

Pisk fløden til skum, og fyld den i kræmmerhusene sammen med de friske bær.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.842 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her