12 stk kræmmerhuse:
1 æg
60 g sukker
1 spsk koldt vand
60 g hvedemel
Fyld:
2,5 dl piskefløde
2 spsk florsukker
300 g blandede bær og frugt
Ahornsirup eller honning
Sukker til at stille dem i
Pisk æg, sukker og vand sammen, til det er luftigt.
Tilsæt hvedemelet.
Kom 4 spiseskefulde dej på en bageplade med bagepapir.
Spred dejen ud til ovaler med bagsiden af skeen.
Bages på anden øverste ribbe ved 180°C ca. 6 minutter, de skal lige være gyldne i kanten.
Tag en kage ad gangen med en stålpaletkniv, mens de andre er i ovnen.
Fold dem til kræmmerhuse, og stil dem i sukker.
Pisk fløden stiv, lige inden de skal spises.
Smag fløden til med florsukker.
Fyld kræmmerhusene med flødeskum, og fyld godt med bær og frugt i.
Dryp evt. med lidt ahornsirup eller honning.
Tips: Kræmmerhuse med frugt smager også godt, hvis de dryppes med lidt opvarmet Nutella.
Det er lovligt at springe over, hvor gæret er lavest, og bruge købte kræmmerhuse.