Soufflé:
50 g smør
50 g sukker
50 g hvedemel
2 ½ dl sødmælk
5 æg, delte
1-2 cl. skovbær-likør
200 g blandede friske bær (fx. blåbær, hindbær, ribs og brombær)
smør til formen
sukker til formene
flormelis til glasering
Sauce:
1 moden mango
1 moden papaya
250 g sukker
2 ½ dl vand
lidt Kirschlikør (kirsebær)
Soufflé:
Mælken koges op med sukkeret. Smør og hvedemel bages sammen og heri hældes forsigtigt mælken. Opbagningen tages af varmen og afkøles let. Æggeblommerne tilsættes én ad gangen. De friske bær vendes forsigtigt i sammen med skovbær-likøren. Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i.
4 portionsforme smøres med smør og drysses med sukker. (En soufflé skal bages i den form den skal serveres i).
Souffléen bages ved jævn varme i 20 minutter i en 180 º C, varm ovn. Et par minutter før de er færdige, drysses de med flormelis og glaseres til de gyldne.
Sauce:
Sukker og vand koges til en kraftig sukkerlage. Mango og papaya skrælles og skæres i grove tern. Disse tilsættes sukkerlages, som koges jævn. Saucen blendes og sigtes gennem et klæde, så saucen bliver blank. Smages til med Kirschlikør.
Anretning:
Souffleérne bæres ind til gæsterne direkte fra ovnen. Anretningsfadet skal stå klart, når souffleérne er færdige.
Husk en souffle kan ikke vente på gæsterne, men gæsterne kan godt vente på en souffle. Serveres souffleén ikke med det samme, vil den falde sammen.
Tilbehøret kan serveres i små skåle ved siden af.