Fragilite:
125 g marcipan
125 g sukker
½ dl æggehvide
3 spsk kokosmel
Blommekompot:
8-12 blommer afhængi af størrelsen
2 ½ dl vand
150 g rørsukker
1 dl madeira
Mandelis
200 g smuttede mandler
8 dl mælk
40 g sukker
8 æggeblommer
Fragilite:
Marcipan og sukker røres grundigt med æggehviden til en glat masse –
det gøres nemmest i blenderen.
Kokosmel røres i.
Med en ske afsættes massen på smurt bagepapir til 8 små bunde – idet
massen smøres ud rundt og jævnt med bagsiden af skeen.
Bundene bages ved 180ºC i 10-15 minutter.
Lad bundene afkøle inden de tages af pladen.
Blommekompot:
Blommerne gives et snit, så stenene kan klemmes ud.
Vand, sukker og madeira gives et opkog til sukkeret er smeltet.
Denne lage hældes spilkogende over blommerne, som skal trække heri i
flere timer, gerne natten over.
Mandelis:
Mandlerne brunes let i ovnen, eller på en tør pande.
Afkøles og hakkes meget fint.
Mælk og mandler bringes til kogepunktet og tages af blusset.
Æggeblommerne piskes godt med sukkeret.
Den varme, men ikke kogende mælk piskes gradvist heri.
Afkøles, hældes i en fryseform og fryses.
Under indfrysningen bør isen med mellemrum piskes godt igennem, så den
bliver luftigt, og så der ikke dannes krystaller.
Dette er ikke nødvendigt hvis isen fryses i ismaskine.
Anretning:
På fire fragilitebunde lægges et par kugler mandelis, samt et par
blommer.
Resten af bundene lægges over som låg.
Kan evt. til sidst pyntes med lidt flormelis, der sigtes over.
Tips: Man kan undgå at skulle piske isen under frysning, hvis man laver
den som en parfait:
4 æggeblommer piskes luftige over vandbad med de 40 g sukker.
Køler af.
2 ½ dl piskefløde piskes til ikke for hårdt flødeskum.
De hakkede mandler røres først med æggeblommer og det vendes i
flødeskummet. Fryses.