8 pers.
4-5 stk pærer
1 kg blå blommer
Anden frugt kan anvendes
75 g sukker
Mandelrasp:
100 g hvedemel
100 g cassonade (rørsukker) eller sukker
100 g mandelmel (mandler blendes med eller uden skal)
100 g blødt usaltet smør
Lidt cremefraiche 38%
1. Skræl pærerne, fjern kernehuset og del dem i 6 dele, halver blommerne og pil stenene ud. Sæt frugterne over i en gryde med 1 spsk vand og sukkeret, og lad dem småsnurre under låg i ca. 10 min. Pærerne må helst ikke koge for meget ud, så kogetiden er afhængig af, hvor modne de er. Hæld saften fra, og kom frugten i et ovnfast fad.
2. Bland hvedemel, cassonade og mandelmel i en skål, arbejd smørret godt ind med fingrene som en smuldret dej. Lad den hvile i 15 min.
3. Fordel mandelraspen i et jævnt lag over frugten og bag i ovn ved 200ºC i 20-25 min., til den er fint gylden. Drys evt. med flormelis.
Kagen smager godt med fed cremefraiche, rørt op med indkogt frugtsirup, som tidligere blev hældt fra frugterne.