400 g afdryppede, kortkornede ris skyllet i koldt vand og udblødt natten over
2 ½ dl kaffefløde
50 g sukker
50 g smør
4 bananer uden skræl og i skiver på langs
50 g brun farin
3 spsk limesaft
Gør en dampkurv i bambus klar med et musselin- eller osteklæde i, tilsæt risene (en dampkoger i metal eller en si kan også bruge).
Stil dampkurven oven på en gryde med småkogende vand, læg låg på og lad koge i 40-45 minutter, til risene er møre.
Løft risene op med en gaffel og kom dem over i gryde.
Rør fløde og sukker i risene og kog ved meget lav varme under jævnlig omrøring i 15-20 minutter, til væsken er absorberet.
Tag gryden af blusset, stil den til side, men hold den varm.
Karamelliserede bananer:
Smelt smørret i en gryde ved middel varme.
Tilsæt bananer og sauter dem gyldne, mens de hyppigt vendes, i 3-4 minutter.
Tilsæt brun farin og steg videre, til farinen er smeltet, og der dannes en sirupsagtig konsistens.
Dryp limesaft over bananerne og server dem øjeblikkeligt sammen med risene.