Den lune
Katrineblommekage smager dejligt med iskoldt flødeskum til eller måske med en
blød vaniljeis.
Arbejdstid: 30 min.
Iblødsætningstid: 2-3 timer Bagetid: 35-40 min. 6 personer
#
225 g svesker med
sten
35 g mandler
4 æg
75 g sukker
1 økologisk citron
1 stang vanilje
3½ dl fløde
Tilbehør: flødeskum
eller vaniljeis
*
Læg sveskerne i
koldt vand 2-3 timer.
Skold og smut
mandlerne.
Erstat stenen i
sveskerne med mandler.
Læg sveskerne i et
smurt ovnfast fad og drys evt. overskydende mandler ved.
Del æggene i blommer
og hvider.
Pisk æggeblommer og
sukker godt sammen og pisk vaniljekorn og fintrevet citronskal i.
Bring fløden i kog
med vaniljestangen.
Pisk den koghede
fløde i æggemassen og lad den tynde cremeblanding køle lidt af.
Pisk æggehviderne
stive og vend dem i cremen.
Hæld det hele over
sveskerne i fadet.
Bag dessertkagen ved
175 °C i 35-40 min.
Server desserten lun
med iskoldt flødeskum til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin