4 æggeblommer
2 hele æg
1 l piskefløde
250 g sukker
250 g kastanjepure
1 stangvanilje
3 cl.Cointreau
Sauce:
6 appelsiner
2 spsk acaciehonning
3 syltede ingefær
1 citron
Garniture:
Appelsiner
blåbær
brombær
Æggeblommer, de to hele æg, sukkeret samt kornene fra vaniljestangen piskes grundigt over vandbad, til det begynder at jævne en anelse.
Sæt skålen over koldt vand, evt. med isterninger, og pisk, til det er afkølet.
Fløden piskes let til skum, og æggemassen vendes forsigtigt heri.
Det deles i to portioner
I den ene vendes kastanjepureen, den anden smages til med cointreau.
Kommes i forme og fryses hver for sig.
Sauce:
Appelsinerne skrælles, og frugtkødet befries for hinder og sten.
Skallen af den ene appelsin befris for det hvide og skæres i ganske små tern.
Frugtkød, appelsinskal i tern, honning og et par spsk vand koges sagte, idet saucen skummes for urenheder.
Den smages til med syltet ingefær skåret i ganske tynde strimler, samt en anelse citronsaft.
Ved anretning lægges to skiver af isen på hver tallerken med lidt af saucen over, og garneres med en krans af bær omkring.