Kastanie mousse:
100 g kastaniepurée fra dåse
50 g nougat
2,5 dl cremefraiche 38%
15 g flormelis
¼ stangvanilje ell. 1 knsp vaniljesukker
Nøddebund:
30 g smør
30 g fintsnittede hasselnødder
30 g sukker
30 g honning
20 g hvedemel
Appelsin sauce:
1 appelsin
100 g sukker
2 dl vand
1 ½ cl. Tripple Sec eller Cointreau (appelsinlikør)
Kastaniemousse:
Alle ingredienser lunes under konstant omrøring til de er smeltet sammen (må ikke koge).
Massen hældes op i en skål og stilles koldt, gerne natten over.
En ske lunes i kogende vand og man kugler moussen op med en spiseske til "æg" og anretter disse på tallerkenen med nøddebundene over.
Nøddebunde:
Alt røres sammen og formes som en pølse med en diameter på ca. 4 cm. Stilles koldt til pølsen er skærefast.
Pølsen skæres i 1 cm tykke skiver og trykkes lidt fladere.
Bages i ovn ved 200ºC i ca. 7 min. til de har taget farve.
Afkøles til de er sprøde.
Appelsinsauce:
Appelsinen vaskes, skallerne skæres tyndt og kødes skæres groft.
Koges i vand med sukker og pureres eller blendes.
Stilles koldt.
Ved servering lægges saucen på bunden af tallerkenen.
For farvens skyld, kan man pynte af med sæsonens bær.