Logo

Karamelrand med ananas, jordbær og karamelskum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karamelrand med ananas, jordbær og karamelskum

 

Der er dømt mangedobbelt nydelse, når karamelranden serveres med den ovenud lækre karamelflødeskum og friske bær.

6 personer. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca. 30 min. Hviletid: 2-3 timer

 

#

175 g sukker

lidt neutralt smagende olie til formen

4 æg

1 spsk sukker

2 dl sødmælk

1 dl piskefløde

1 stang vanilje

 

Tilbehør:

½ frisk ananas

500 g friske jordbær

 

Karamelflødeskum:

2½ dl piskefløde

3-4 spsk karamellage (fra formen)

*

Hæld sukkeret ud i et jævnt lag på en pande, og lad det smelte til mørk karamel.

Hæld karamellen i bunden af en brødform (1 liter) smurt med olie.

 

Pisk æggene let sammen med sukker, og tilsæt mælk, fløde og kornene af vaniljestangen.

Si æggemassen over den stivnede karamel i formen.

 

Sæt formen i et ovnfast fad, og hæld kogende vand i fadet, så det står ca. ½ op om formen.

Dæk formen med et stykke bagepapir, og sæt det hele i ovnen ved 175 °C i ca. 45 min, til æggemassen er stivnet.

Sæt formen i køleskab i 2-3 timer.

 

Løsn karamelranden i kanten med en kniv, og vend den ud på et serveringsfad.

 

Pisk fløden til blødt skum, og smag til med overskydende karamel fra formen.

Anret desserten med små stykker af ananas og jordbær, og server med karamelflødeskum.

 

Karamelrand med ananas, jordbær og karamelskum

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.468 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her