Der er dømt mangedobbelt nydelse, når karamelranden serveres
med den ovenud lækre karamelflødeskum og friske bær.
6 personer. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca. 30 min.
Hviletid: 2-3 timer
#
175 g sukker
lidt neutralt smagende olie til formen
4 æg
1 spsk sukker
2 dl sødmælk
1 dl piskefløde
1 stang vanilje
Tilbehør:
½ frisk ananas
500 g friske jordbær
Karamelflødeskum:
2½ dl piskefløde
3-4 spsk karamellage (fra formen)
*
Hæld sukkeret ud i et jævnt lag på en pande, og lad det
smelte til mørk karamel.
Hæld karamellen i bunden af en brødform (1 liter) smurt med
olie.
Pisk æggene let sammen med sukker, og tilsæt mælk, fløde og
kornene af vaniljestangen.
Si æggemassen over den stivnede karamel i formen.
Sæt formen i et ovnfast fad, og hæld kogende vand i fadet,
så det står ca. ½ op om formen.
Dæk formen med et stykke bagepapir, og sæt det hele i ovnen
ved 175 °C i ca. 45 min, til æggemassen er stivnet.
Sæt formen i køleskab i 2-3 timer.
Løsn karamelranden i kanten med en kniv, og vend den ud på
et serveringsfad.
Pisk fløden til blødt skum, og smag til med overskydende
karamel fra formen.
Anret desserten med små stykker af ananas og jordbær, og
server med karamelflødeskum.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin