Logo

Karamel-fløderand

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karamel:
125 g sukker
1 ½ dl kogende vand

Rand:
½ liter piskefløde
5 blade husblas
1 dl kogende vand
2 spsk sukker
1 tsk Vanila

Sukkeret drysses på en tør pande og varmes langsomt uden omrøring, til det smelter og bobler som lysebrun karamel. Den hældes i en randform, der vendes og drejes, mens man holder med et par grydelapper, til karamellen har sat sig i et tyndt lag overalt. Den overflødige karamel hældes tilbage på panden. Kogende vand tilsættes forsigtigt, hvorefter karamellen koges jævn over svag varme og afkøles. Er den for tyk, fortyndes den med lunkent vand - er den for tynd, må den koges ind. Fløderanden fyldes i randformen. Ved anretningen vendes randen ud. Karamelsaucen serveres til. Der kan blandes smuttede, hakkede mandler i karamelsaucen, når den koges jævn med vandet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.490 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her