Fromager
er kendt som kolde luftige desserter. Vi har disse og mange andre skønne fromage opskrifter samlet til dig.
6
personer
#
5
blade husblas
4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
100 g sukker
2 dl god stærk kaffe (fx 2 dl kogende vand rørt med 1½ spsk instant
kaffepulver)
3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de småbægre
3 dl piskefløde
*
Læg
husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
Pisk
æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tilsæt det halve af kaffen.
Tag
husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den udblødte husblas i den
varme kaffe.
Lad
denne masse køle af, til det er fingervarmt.
Rør
lidt af æggemassen i.
Hæld
nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.
Pisk
æggehviderne stive.
Pisk
fløden til skum.
Når
æggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke særlig lang tid, vender
du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i.
Hæld
fromagen i en skål, og stil den i køleskabet et par timer.