1 kg flotte modne jordbær
1 appelsin
1 citron
2 spsk kirsch, grand marnier,cointreau eller abrikoslikør
2-4 spsk blid honning
frisk mynte
Skyl bærene og lad dem tørre.
Nip dem og del dem i to bunker: en lille bunke med flotte ensartede, røde bær og en større bunke med resten.
Rør et par spsk citronsaft med 1 spsk honning.
Skær de flotte i halve/kvarte og vend dem i citronmarinaden.
Lad dem trække i køleskabet.
Knus resten af bærene groft med gaffel eller kort tid i foodprocessoren.
Rør saften af appelsinen med 2 spsk honning og den valgte spiritus.
Hæld det i de knuste jordbær og smag evt. til med mere honning.
Hak mynten, dæk den med film og stil den koldt.
Ved servering:
Vend den hakkede mynte i jordbærpuréen.
Hæld den i skåle og pynt med de flotte bær.
Slut af med et topskud af mynte.