250 g cherrytomater
250 g jordbær
1 rosa grapefrugt
2-3 spsk vodka
Sirup
2 dl vand
1 dl rørsukker
Garniture :
400 g blandede bær, fx. Blåbær, ribs, hindbær (halve) og jordbær (kvarte)
Fløde-Yoghurtcreme :
¼ l. yoghurt
¼ l. piskefløde
rørsukker
Vanille
Timiantules :
50 g sukker
40 g smør
½ l. piskefløde
50 g mandelmel
timian
Stil yoghurten til afdrypning i et kaffefilter mindst et par timer og gerne natten over.
Pisk fløden let stiv. Smag til med sukker og vanilje.
Vend flødeskummet med yoghurten.
Kog vand og sukker op og rør, til sukkeret er helt smeltet.
Nip stilken af cherrytomaterne, skyl jordbærrene, pres saften ud af den rosa grapefrugt.
Blend frugterne.
Smag til med lidt rørsukker og vodka, og stil gazpachoen meget koldt.
Timiantuiles :
Kog sukker, smør, fløde og mandelmel sammen. Kom timianblade i, når massen er tæt og homogen.
Lad massen køle lidt af, og sæt den så med teskeer på ovnplader beklædt med bagepapir.
Bag ca. 10 minutter ved 180ºC, til de er gyldne.
Blend gazpachoen luftig umiddelbart før servering.
Fordel bærrene i fire tallerkener, hæld gazpachoen over.
Server timiantuilesene til og kom yoghurt/flødecreme i gazpachoen.