serveret med sukkerbrød
Sorbet:
150 g jordbær
150 g rabarber
150 g sukker
1,5 dl vand
1 stangvanilje
Råcreme:
2 dl piskefløde
1 dl cremefraiche 38%
4 æggeblommer
50 g flormelis
½ stangvaniljemarv
Sukkerbrød:
4 skiverbutterdej (1 x 5 cm), 3 mm tyk
sukker til at drysse dejen med
Sorbet:
Vand, sukker og vanilje koges op. Blendes med jordbær- og rabarber. Afkøles og fryses i ismaskine eller i fryser ved stadig omrøring.
Råcreme:
Piskefløde og crème frâiche piskes. Æggeblommer, vaniljemarv og flormelis piskes hvidt og drejes i flødeskummet. Råcremen vendes forsigtigt, men resolut i sorbeten, så isen bliver tofarvet. Sorbet og råcreme fryses derefter sammen.
Sukkerbrød:
Butterdejsskiver vendes i sukkeret og bages i ovnen ved 200 º C i ca. 5 min.
Anretning:
Isen anrettes på kolde dybe tallerkener med sukkerbrød og frugt omkring.