Is:
4 pasteuriserede æggeblommer
125 g sukker
kornene fra 1 stang vanilje
½ liter piskefløde
Sorbet:
350 g jordbær
85 g sukker
Sauce:
250 g jordbær
1 skrællet appelsin i mindre tern
2 spsk sukker
4 spsk orangelikør
Pynt:
Jordbær eller appelsin.
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
Tilsæt vaniljekorn. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggeblandingen.
Del parfait-blandingen i to lige store portioner.
Hæld den ene portion i en springform (ca. 22 cm i diameter).
Dæk formen med alufolie og frys blandingen i ca. ½ time.
Sæt den anden portion tildækket i køleskabet.
Sorbet:
Mos eller blend jordbærrene med sukker og hæld blandingen over den let frosne is.
Stil atter formen tildækket i fryseren i ca. ½ time.
Hæld derefter resten af parfait-blandingen over sorbeten og frys isen tildækket i mindst 8 timer.
Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen.
Jordbærsauce:
Mos eller blend jordbærrene og tilsæt appelsin og sukker. Smag saucen til med orange-likør.