1 lagkagebund
½ l. vaniljeis
200 g hindbær eller jordbær
Marengs:
3 æggehvider
4 spsk sukker
Melon salat:
1 netmelon
50 g mandler
Lidt smør
½ dl Cointreau.
Mandlerne hakkes groft og steges i lidt smør på en varm pande.
Melonen skrælles og skæres i terninger.
Melon og mandler blandes, og Cointreau hældes over.
Trækker i køleskabet mindst 1 time.
Isen skæres i skiver, som fordeles på lagkagebunden et stykke fra kanten.
Isen dækkes med bær.
Æggehviderne piskes meget stive, og sukkeret vendes i.
Is og bær dækkes med marengsmassen.
Der må ikke være nogen huller ind til is/bær.
Desserten bages midt i ovnen ved 250°C i 6 - 7 minutter (ovnen skal have den rette temperatur fra starten), indtil marengsen er gylden.
Serveres straks med melonsalaten til.