Skyr-is med brombær og vanilje. Skyr er kort fortalt et
syrnet mælkeprodukt der minder lidt om græsk yoghurt ...
Tilberedningstid:
15 minutter. Fryses i CG. 3 timer eller mere. Fryseegnet. Til 1 person, så gang op
til det ønskede.
#
100
g frosne brombær
vaniljekorn
1 tsk
citronsaft
1
æggehvide
200
g skyr
evt.
Stevia flydende sødemiddel
citronmelisse
*
Tag
lidt af bærrene fra til pynt.
Varm
resten igennem med vaniljekorn og citronsaft, til det safter og afkøl derefter.
Pisk
æggehviden stiv og vend den sammen med skyr og de kogte bær.
Smag
eventuelt til med flydende sødemiddel og frys ned.
Det
er nemmest i en ismaskine, men kan sagtens lade sig gøre i fryseren i stedet - så
skal man bare røre i isen hvert 20. minut, indtil den er frossen.
Pynt
isen med brombær og citronmelisse før servering.
Tips:
Brug hindbær eller blåbær i stedet for brombær.
Kalorier:
177 kcal. Protein 27 g (60%) Kulhydrat 12 g (32 %) Fedt 2 g (8 %) Kostfibre 4 g.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin